Vin chinezii! China Investment Corporation cumpără de la americani peste 100.000 de metri pătrați de spații logistice din România

  0
  147

  Fondul severan al Chinei (China Investment Corporation) a ajuns la un acord de preluare a companiei logistice Logicor de la fondul american Blackstone pentru 12,25 miliarde de euro, scrie Financial Times, citat de zf.ro. Logicor este prezent şi în România, având peste 100.000 de metri pătraţi de spaţii logistice şi industriale în Sibiu și alte trei orașe şi deţine mai mult de un milion de metri pătraţi de teren pentru dez­voltare, conform site-ului companiei.

  Printre cei mai importanţi chiriaşi pe care Logicor îi are în România se numără companiile de logistică Rhenus Logistics şi CTDI, transportatorul Euroccoper, Profi Rom Food, co­pania care administrează reţeaua de supermarketuri Profi, şi operatorul de servicii de dializă Fresenius.

  Inițial, Logicor vedea un potenţial ridicat în piaţa din România, unde prin achizţii de terenuri şi dezvoltările preluate de la austrieci a ajuns la un milion de metri pătraţi. „Am achiziţionat patru parcuri (industriale – n. red.) în România, de aproximativ 98.500 de metri pătraţi închiriabili în locaţii strategice. Suntem încă în proces de pre­luare a ultimului activ cu potenţial de dezvoltare – Bucharest Distribution Park din Mogoşoaia. De asemenea, ne-am asigurat terenuri în Braşov, Sibiu, Glina, Bucureşti şi Timişoara şi am ajuns la un total de peste un milion de metri pătraţi“, spunea în urmă cu doi ani Roman Skowronski, head of asset manage­ment pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Logicor, citat de zf.ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.