VIDEO – Klaus Iohannis susţine o conferinţă de presă comună cu Donald Trump

  0
  109

  Discursul președintelui Donald Trump:

  “Este o onoare să primesc un prieten atât de bun al Americii la Casa Albă.

  Poporul român şi cel american au foarte multe în comun, relaţia dintre cele două state se întinde de peste un secol, dar azi sărbătorim parteneiratul nostru strategic care a început cu 20 de ani în urmă.

  Vizita dvs vine într-un moment important, pentru toate naţiunile responsabile din lume.

  M-am intors dintr-o călătorie istorică din Orientul mijlociu, să îi unesc pe toti oamenii civilizaţi în lupta contra terorismului.

  Nicio naţiune civilizată nu poate permite răspândirea acestei ideologii, am vorbit cu lideri musulmani, importanţi din Orientul Mijlociu, liderii au spus că sunt gata să nu mai susţină fianciar şi moral terorismul.

  Qatar, din păcate a fost un fondator al terorismului la un nivel foarte înalt.

  Trebuie să oprim finanţarea terorismului, am decis împreună cu secretarul de stat cu generalii noştri din armată, cu oamenii noştri minunaţi că a venit timpul să spunem Qatarului să termine cu finanţarea terorismului şi cu finanţarea extremismului.

  Vreau să fac apel către toate naţiunile să nu mai susţină terorismul. Nu voi numi aceste state dar nu am terminat cu rezovarea problemelor, dar le vom rezolva nu avem încotro, este prioritatea mea. Pentru că prima mea datorie ca preşedinte este să îi ţin în siguraţă pe americani, pe tot timpul campaniei am pus accentul pe lupta contra terosimului şi acum la fel.

  Pentru a face lucru trebuie oprită finanţarea terorismului, să nu mai îvăţăm ura.

  Facem apel la Qatar şi alte naţiuni să facă mai multe şi mai repede

  Vreau să multumesc Arabiei Saudite şi prietenului meu regele. A fost un summit cu adevărat istoric, să sperăm că va fi început., încheierea finanţării terorimsului şi începutul sfârşitului terorismului.

  Nu mai finanţaţi!

  Vreau să mulţumesc pooporului român pentru tot ce au făcut şi au contribuit contra acestui pericol.

  Au propriile lor probleme, au făcut foarte multe în această privinţă, România e un membru important al coaliţiei contra ISI, al patrulea contributor cu trupe în Afganistan.

  23 dintre cetăţenii voştri au plătit preţul şi SUA onorează sacrificiul lor.

  Recunosc puterea de conducere a lui Klaus Iohannis şi că România a decis să crească contribuţia bugetului apărării. Sperăm că şi celelalte state din NATO vor urma exemplu României şi că îşi vor îndeplini partea financiară.

  Datorită acţiunilor noastre banii încep să vină la NATO, alte state încep să realizeze că a venit timpul să îşi respecte obligaţiile.

  Împreună putem face faţă provocărilor din lume.

  Apreciez eforturile pentru lupta contra corupţiei şi apărarea statului de drept, mediu în care investiţiile pot înflori, abia astept să înflorim aceste legături economice şi culturale dintre noi. Românii au făcut contribuţii foarte importante, printe ele premiul Nobel lui Elie Wiesel, săptămâna aceasta comunitatea evreiască din SUA i-au acordat preşedintelui Iohannis înaltă distincţie pentru munca sa.

  Viitoarele relaţii dintre România şi SUA sunt luminoase, vă mulţumesc pentru conducerea dvs şi că aţi venit aici, abia aştept să întărim relaţiile cu poporul dvs, relaţia a fost bună dar acum e mai puternică ca niciodată”.

  Discursul președintelui Iohannis, pe scurt:

  ”Este important de notat că acest parteneriat creionează România şi ceea ce reprezintă România. Romania care luptă împreună cu SUA în Afganistan şi Irak. Acest parteneriat contribuie la ce este România.

  Nu doar că trebuie să continue ci trebuie să fie mai puternic ca şi trebuie să rezolve cele mai importante probleme. Mă bucură faptul că NATO a decis să lupte împotriva terorismului. O mare parte a bugetului NATO trebuie să fie îndreptată spre achiziţii strategice. Să folosim cu înţelepciune banii.

  Nu doar că trebuie să continue ci trebuie să fie mai puternic ca şi trebuie să rezolve cele mai importante probleme. Mă bucură faptul că NATO a decis să lupte împotriva terorismului. O mare parte a bugetului NATO trebuie să fie îndreptată spre achiziţii strategice. Să folosim cu înţelepciune banii”.
  Știre inițială:

  Preşedintele Klaus Iohannis va avea vineri de la ora 21.00 o întâlnire cu preşedintele SUA Donald Trump, în prima vizită la Casa Albă a unui lider est-european după alegerea noului preşedinte al SUA. După tete-a-tete, cei doi vor ţine o declaraţie de presă comună.

  “Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedintele SUA Donald Trump vor susţine declaraţia comună de presă în Rose Garden, spaţiul exterior Biroului Oval de la Casa Albă, la ora 21.45 (ora României)’, conform Preşedinţiei.
  Şeful statului român va ajunge la Casa Albă în jurul orei 21.00, unde va fi întâmpinat de preşedintele Donald Trump. Klaus Iohannis va semna în Cartea de Onoare, apoi va fi invitat de preşedintele SUA în Biroul Oval, pentru convorbiri tete-à-tete.

  Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, la întâlnirea cu comunitatea de români din Washington, că întâlnirea de vineri cu preşedintele SUA Donald Trump este foarte importantă pentru că va marca ”un moment extrem de important în evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări”, scrie Mediafax.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.