Șovăială: “Un miliard de lei din TVA trebuie rambursat firmelor”

  0
  164

  Deputatul de Sibiu, Constantin Șovăială a cerut printr-o interpelare ministrului Finanțelor Publice să explice cum are de gând să rezolve problema deficitului comercial, cum va gestiona problema creșterii importurilor și când își vor încasa firmele miliardul de lei pe care Statul trebuie să-l ramburseze din TVA.

  “Chiar dacă economia este în creștere, Statul cheltuie peste veniturile bugetare și se împrumută. Însă nu pentru investiții public , acestea fiind la cel mai mic nivel al ultimilor 10 ani. Datoriile se fac pentru a acoperi deficitele bugetare. Ca să plătească pensiile, spre exemplu, statul împrumută o treime din banii necesari”, spune liberalul. Deputatul atrage atenția că România a înregistrat cea mai rapidă creștere a datoriei publice dintre toate țările Uniunii Europene.

  “În plus, la toate acestea, Ministerul Finanțelor, prin ANAF, are de rambursat către firme un miliard de lei din TVA. Mă întreb și când va plăti statul banii aceștia de care societățile, adică cei care mișcă economia, au nevoie?”, spune Șovăială.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.