METEO. Cum va fi vremea joi și vineri

  0
  135

  Joi și vineri, vremea se va menţine în general frumoasă, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 21 şi 31 de grade, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

  Joi, cerul va fi variabil cu înnorări temporare, dar numai pe arii restrânse şi averse, însoţite de descărcări electrice, în zona de munte şi în special în cea a Carpaţilor Orientali, precum şi în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în extremitatea de răsărit a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 31 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre 4 grade.

  În Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Îndeosebi spre seară, vor fi condiţii de aversă şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 13 – 15 grade.

  Vineri, vremea va fi în general frumoasă, deşi vor fi înnorări, averse şi descărcări electrice, dar pe arii restrânse, cu precădere la deal şi la munte, îndeosebi după-amiază. Seara şi noaptea, înnorările se vor accentua, iar manifestările specifice instabilităţii atmosferice vor fi în extindere ca arie în regiunile vestice, nordice şi centrale, în timp ce în restul teritoriului, se vor semnala izolat. Pe spaţii mici, mai ales în zona Carpaţilor Occidentali şi în nord-vestul ţării, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp.

  Vor fi condiţii de căderi de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane, în sud-est, dar de scurtă durată, în timpul ploilor şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime între 9 şi 18 grade.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.