Leul pierde 0,20% față de euro, după declanșarea crizei guvernamentale

  0
  157

  Cursul de schimb euro/leu se tranzacționează în jurul nivelului de 4,5880 lei pentru un euro, cu 0,21% peste reperele de tranzacționare din zona de 4,5780 lei pentru un euro de la jumătatea zilei de ieri, după ce coaliția de guvernare PSD-ALDE a retras, miercuri seara, sprijinul politic al premierului Sorin Grindeanu, informează Profit.ro.

  Coaliția de guvernare a dat un vot de neîncredere guvernului Sorin Grindeanu, însă premierul refuză să demisioneze, ceea ce creează premisele prelungirii impasului politic. Cu toți miniștrii demisionari, Executivul pare a fi nefuncțional, însă reacția este moderată în piețele financiare, notează sursa citată.

  Astfel, cursul de schimb euro/leu se tranzacționează în jurul nivelului de 4,5880 lei pentru un euro, cu 0,21% peste reperele de tranzacționare din zona de 4,5780 lei pentru un euro de la jumătatea zilei de ieri. Chiar dacă este cea mai slabă monedă națională din august 2012, pierderea este de numai aproximativ jumătate de procent față de valorile din ultima lună.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.