Dragnea #insistă, Grindeanu #rezistă: Liderul PSD aruncă țara în aer, acuzând de incompetență propriul Guvern. PSD i-a retras sprijinul politic lui Sorin Grindeanu. Tudorel Toader a demisionat de la Justiție. Ce condiții a pus premierul pentru a renunța la șefia Executivului

  0
  137

  UPDATE 11.50: Comitetul Național Executiv al PSD (CExN al PSD) a fost convocat, joi, la ora 14.00, la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff. 

  11.30: Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a reacționat la anunțul Administrației Prezidențiale, potrivit căruia președintele Iohannis va nominaliza un nou premier doar dacă se vor întruni prevederile din Constituție.

  „Avem un om care stă singur într-un Palat în care se dă ora exactă. E singur cucu în Palatul Victoria și nu știu ce așteaptă. Toată România așteaptă să plece de acolo. E o situație foarte penibilă să ajungem la situația de a depune moțiune de cenzură. Acolo nu mai e un guvern, e un singur om. Facem moțiune pentru un singur om? Constituția nu ne permite să îl luăm de guler, toată țara e blocată de un singur. Trebuie să găsim soluția legală să vedem ce facem. Iohannis așteaptă ca postul să fie vacant, iar apoi va merge coaliția la Cotroceni cu propunerea unui nou premier. Nu avem în Constituție, dacă el nu vrea să demisioneze, ne poate ține luni de zile așa.”, a declarat Codrin Ștefănescu, la Antena 3.

  Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a precizat, joi, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu, că un nou premier poate fi desemnat doar dacă se întrunesc condițiile din Constituție.

  „Vă informez că președintele a primit scrisoarea semnată de președinții PSD și ALDE, prin care anunță retragerea… Președintele a luat act că se dorește schimbarea Cabinetului. Potrivit Art. 106 din Constituție, funcția de membru al Guvernului încetează în urma demisiei, a revocării, a stării de incompatibilitate. Cfm. Art 107 din Legea Fundamentală, dacă prim-ministrul se află într-una dintre situații, președitele va desemna un alt membru al Guvernului ca premier interimar, până la desemnarea altui prim-ministru. Când funcția de prim-ministru va deveni vacantă, fie prin demisie, fie prin adoptarea în Parlament a moțiunii de cenzură, președintele va desemna un alt candidat. În condițiille în care Guvernul va fi demis, președintele va urma cu celeritate pașii. Președintele solicită rezolvarea crizei politice din interiorul coaliției, pentru a evita instabilitatea politică”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

  11.28:  Reacția lui Traian Băsescu, după ce premierul Grindeanu a rămas fără susținere politică: Fostul PDL poate fi mândru, a furnizat PSD-ului doi oameni care ştiu cum se distruge un partid din interior

  Fostul președinte al României, senatorul Traian Băsescu, a reacționat, joi, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu, afirmând că „Darius Vâlcov şi Liviu Dragnea sunt doi politicieni care îşi fac iluzii deşarte că, fiind obedienţi ai sistemului, vor scapa de problemele juridice pe care le au”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.