Dan Barna: “USR mereu surprinzător”

  0
  154

  Elek Levente este noul președinte interimar al USR după demisia de astăzi a lui Nicușor Dan din partidul pe care l-a fondat şi condus, acesta nefiind de acord cu decizia Biroului Naţional al partidului de a nu susţine revizuirea Constituţiei în sensul definirii familiei ca uniunea dintre bărbat şi femeie.

  “USR mereu surprinzător. Urmare a unui thriller politic cu principii, orgolii, rațiuni și poziționări USR are acum un nou președinte (interimar) în persoana domnului Elek Levente care a preluat conducerea partidului în urma deciziei de demisie a președintelui Nicușor Dan. Se pare că în aceste zile tocmai descoperim cu toții, împreună, că “maturitatea politică” are un conținut și necesită timp,” scrie deputatul Dan Barna pe pagina sa de facebook.

  În cadrul ședinței de miercuri 31 mai 2017 Biroul Național al Uniunii Salvați România a adoptat prin vot majoritar o decizie de poziționare a USR împotriva inițiativei de modificare a art. 48 din Constituție.

  “Definiția actuală, perfect funcțională de 25 de ani, nu a avut și nu are niciun impact asupra valorilor tradiționale sau moderne ale societății noastre de astăzi. Această inițiativă de modificare a Constituției este un demers inutil care nu rezolvă în niciun fel vreo problemă actuală a societății, dar generează în fapt contextul unui recensământ pentru dezbinare. Urmare a acestei decizii președintele partidului domnul Nicușor Dan a decis să își prezinte astăzi public demisia din cadrul USR. Biroul Național al USR regretă decizia lui Nicușor Dan de a demisona atât din funcția de președinte, cât și din partid. Nicușor Dan a creat o nouă mișcare politică și a convins cetățeni onești să i se alăture și să voteze USR atât la alegerile locale din București, cât și la alegerile parlamentare,” se arată în comunicatul de presă al Biroului Național.

  “Nu e nimic dramatic. E o construcţie cu mulţi oameni în care a apărut o majoritate care vrea să meargă într-o direcţie. Eu nu cred că direcţia e bună”, a declarat Nicuşor Dan, citat de Mediafax.

  Cu toate acestea, Nicuşor Dan nu exclude varianta de a reveni în partidul pe care l-a fondat, dar cu anumite condiţii.

  ” Partidul a luat o decizie printr-un organ de conducere, mai există două organe superioare pe care poate să le convoace partidul, conform Statutului partidului. Dacă partidul îşi schimbă politica pe această chestiune, care pentru mine este de principiu, sunt gata, dacă mă primesc şi ei înapoi, să mă întorc”.

  Potrivit statului USR, președintele interimar va fi vicepreședintele care a obținut cele mai multe voturi la Congresul USR, Elek Levente, președintele fialalei USR Cluj. Un nou președinte al partidului va fi ales de Congres care se convoacă, potrivit statutului, “de îndată”. Biroul Național a decis deasemenea, cu largă majoritate, convocarea Comitetului Politic al partidului în termenul statutar de 15 zile.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.