11 tone de îngrășământ chimic, depistate pe câmpurile de pe Valea Hârtibaciului

  0
  164

  Acțiune de amploare a polițiștilor în domeniul agricol. Producătorii care folosesc îngrășăminte chimice au fost drastic verificați. În județul Sibiu, polițiștii au găsit peste 11 tone de îngrășământ chimic depozitat incorect într-o zonă renumită pentru produsele sale bio: pe Valea Hârtibaciului.

  Polițiștii specializați în substanțe periculoase din Sibiu au efectuat verificări la punctul de lucru al unei firme și nu la localnicii din zonă. “În urma controlului, polițiștii au identificat aproximativ 11.200 de kg. de îngrășăminte chimice — carbonat de calciu, care erau depozitate în spații neprotejate, pe câmp, la marginea suprafețelor agricole de pe raza localităților Retiș și Movile, în scopul utilizării în producția agricolă. Polițiștii au întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, se arată într-un comunicat din partea IGPR.

  Controalele au fost efectuate în perioada 29 martie-31 mai, de Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, la agenții economici înregistrați sau autorizați să efectueze operațiuni cu produse de protecție a plantelor. Polițiștii au acționat în județele Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea și Vrancea.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.